Wat een tegenstelling is er ontstaan in korte tijd. Waren we eerst nuchter en bestreden we het virus met humor, is de groep die meteen al vreesde en het serieus nam, nu vele malen groter. In een enkel ogenblik overheerste de angst.

En wat angst doet, zien we nu overal. Haar ijzeren greep trekt alsmaar strakker. Veel glijden mee naar een donker gedeelte van het leven. Anderen zoeken antwoorden waarom ons dit overkomt. Zien positieve gevolgen en wijzen op het samen zijn. Intrigerend hoe een ieder met een situatie omgaat waarbij je niet samen bent, maar alleen. Waarbij alle zekerheid aan diggelen is geslagen en onwetendheid en angst gaan heersen. Alleen zijn we bang, sterk, onzeker, nuchter en ziek. Het is altijd de kern in jou die rustig is, daar komt geen angst. Net als het virus, bereikt buiten nooit de kern. In die kern voel je de rust en de kracht. Daar kun je alleen zijn en samen zijn. Daar maakt het niet uit wat er buiten gebeurt.

Juist de angst haalt je bij je kern vandaan. Hoe je er komt, is voor een ieder verschillend. Maar als je weet dat die vaste kern van puur geluk er is, twijfel dan niet om af te reizen naar die plek. Zoek je weg en concentreer je daar op. Dan laat je de angst achter en wentel je in liefde. Daar waar je thuishoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *