Wanneer ben je sterk? Als je je eigen mening verkondigt? Als je voet bij stuk blijft houden? Als je doet wat je zelf wilt? Of als je je kinderen alleen opvoedt, ondanks een moeilijk verleden recht op blijft staan, je je niet door tegenslag laat neerhalen? 

Moet je het over jezelf zeggen of juist niet? Moet een ander je een krachtig mens noemen om sterk te zijn? Wanneer ben je dan zwak? Als je niet voor jezelf op kan komen? Je de les laat lezen, bij de pakken neer zit of als je je in elkaar laat slaan iedere dag maar weer of als je op straat leeft en niks hebt of ben je zwak als je gewoon doet wat iedereen doet?

Zwak of sterk ik denk dat ieder mens zijn eigen battle heeft. Zijn eigen manier om te overleven, zijn eigen manier van sterk zijn. Wat jij zwak vindt, is in de ogen van de zwakkeling de moeilijkste weg en zwaar om af te leggen. Wat jij sterk vindt, is misschien wel aangeboren en karakter hoeft iemand geen enkele strijd om te leveren te doen wat hij doet.

Sterk is te leven en laten leven zonder stempel te plakken, zonder oordeel zonder er een verhaal van te maken. En zwak…ja bestaat dat wel als er geen oordeel is?šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *