Het wandelen brengt me in het nu. Dat klinkt zweverig, maar het is echt zo. Ik dwing mezelf als ik aan het malen ben om naar de vogels te luisteren, de geuren op te snuiven en de druppels op de brandnetels te zien liggen. Het  haalt me uit mijn hoofd terug in het moment.

En het moment is altijd onschuldig. Het is leeg om te vullen met hoe ik kies met wat. Wil ik malen, dan gaat het moment voorbij in mijn hoofd. Laat ik dat niet toe, dan beleef ik alles om mij heen en dan is het moment zacht, puur en brengt het me rust.

Wandelen geeft me talloze momenten. Steeds meer beleef ik ze in het moment zelf. Daardoor krijg ik de mooiste inzichten. Vandaag kwam er in me op dat ik niet altijd aardig, lief en leuk doe en dat ik best boos, opstandig en pissig mag zijn. Het is niet leuk, maar het is wel wat bij me hoort.

De momenten die ik me aan schuldig en spijt voelen, verspil, zijn niet nodig. Dat moment is voorbij. Het was zoals het was. Ik besef dat ik het anders had kunnen oplossen of anders had kunnen reageren en dat besef is genoeg. De vele momenten waarop ik het gebeurde weer laat afspelen en die me rot laten voelen, zijn momenten waarop ik het nu niet beleef. Ik mag aardiger zijn voor mezelf. En dat besef geeft een oneindige rust in mezelf en maak dat ik om me heen kan kijken en zie waar ik nu ben. Ver weg van wat al is gebeurd.

Ik doorleefde het boos zijn weer en mijn handelingen die ik daarbij gebruik. Ik oordeelde niet, ik mocht het er laten zijn. Dat bracht zo een vredig gevoel. Misschien dat anderen dit al doen en weten, maar voor mij was het een magisch moment.

Het heeft te maken met accepteren wie ik ben. Daar hoort alles bij. Dat ik daarover oordeel, merk ik doordat ik anderen veroordeel. Ik mag imperfect zijn. Ik mag leren. Ik mag genieten van ieder moment zonder dat het schuldig voelen daarvoor in de plaats komt. 

Dus dat. De wandeling vanmorgen gaf mij dat. Ik vond het dit keer lastig om op te schrijven, maar het helpt mij om het een plekje te geven. Ik weet ook dat anderen hiermee stoeien. Voor jou schrijf ik dit ook. Jij bent goed zoals je bent. Sta open om te leren, maar laat het oordelen los😉❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *