Kijk even naar de foto hieronder. Er zit een deksel op en je kunt door een gaatje drinken. De grootte is ideaal, twee kopjes koffie kunnen erin.

Op de woensdag heb ik vijf lessen achter elkaar op school met twee pauzes. Dat was weer even wennen in het begin, maar nu met mijn nieuwe koffiebeker, gaat dat prima. Ook de vermoeidheid van het weer voor de klas staan, is weg. Halve klasjes lesgeven, is een feestje. Iedere leerling krijgt aandacht genoeg.

Gisteren nam ik een slok koffie toen ik de helft van mijn tweede klas voor me had. Leuke leerlingen, met allemaal een eigen gebruiksaanwijzing. Ik had er al één onder het bord gezet, waar we glimlachend naar elkaar het beste van gingen maken. Een ander had ik naast me aan het bureau. Zij laat zich nogal snel afleiden en met haar luide stem en haar precies weten wat ze niet wil, kan ik haar beter liefdevol naast me zetten en samen de opdracht maken. 

Ze helpt me dan ook prima de anderen corrigeren, wat we gelukkig allemaal wel amusant vinden. Ik nam dus een slok koffie toen ik de verwijswoorden aandacht gaf.

Ik voelde iets in de slok die er bij andere slokken niet was en in een reflex spuugde ik de koffie terug in de beker, waarop dus de deksel zat.

Onder de koffie, de leerlingen bulderend van het lachen en ik ook. Gelukkig staan er in deze tijd schoonmaak doekjes en middelen binnen handbereik, dus al boenend legde ik de verwijswoorden verder uit m.b.v. hardop pratend wat ik aan het doen was.

Ik denk dat die verwijswoorden er wel in zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *