Ik lees net een quote waarin wordt gezegd dat het leven in mijn hoofd veel interessanter is. Daar voel ik wel iets vibreren. In mijn hoofd zijn woorden soms monsters en daden die buiten mijn hoofd klein zijn, zijn daarbinnen immens groot. 

Dat het ook mooi en boeiend is, zoals de quote beschrijft, ervaar ik ook. Maar vaker is het leven in mijn hoofd uitvergroot. Ook las ik net iets wat Jung zou hebben gezegd. Dat wat ik voel bij een probleem, ik het niet meteen hoef te zoeken naar een oplossing waardoor mijn gevoel weer rustig wordt. Dat gaf ook even lucht. 

Ik grijp meteen naar het eerste de beste om iets op te lossen zodat het vervelende gevoel dat het probleem oproept, weggaat. Al een tijd zie ik in dat even rustig afwachten, mij veel meer oplevert. Vaak lossen problemen zichzelf op. Maar mijn eerste reactie is handelen, zonder dat ik kans krijg om na te denken en op een afstand naar iets te kijken.

Mijn hoofd is nog vaak een plaats waar angsten uit het verleden huizen. Ze maken de werkelijkheid groter en mij klein. Wijze woorden zijn fijn, maar zijn soms voor mij nog te klein. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *