Ik luister momenteel naar Sofasessies van Marian Mudder. Dit is het tweede boek van haar dat ik luister. Ze leest ze zelf voor en haar stem neemt je mee naar haar wereld. 

In De perfecte minnares nam ze me vooral mee op een culinaire reis, al waren er ook erotische scènes die ze erg levendig beschreef. Ik herken zoveel van haar gedachten en dat is wat het verhaal voor mij aantrekkelijk maakt. Ze omschrijft de uitersten van mijn schimmen in bewoordingen waardoor ze  glanzen. Het is me ineens overduidelijk hoe het zit, waar het vandaan komt en waar ik heen wil. Daarom vind ik haar verhalen heerlijk om naar te luisteren en vooral met haar stem, die maakt het plaatje compleet.

Ze opent deuren die voor mij gesloten waren. Ze is ouder dan ik en ik merk aan alles dat ze één of meerdere stappen voor me uitloopt. Dat voelt geborgen, ze haalt de kastanjes uit het vuur voor mij. Als zij zaken die ik nog verdring zo open en bloot bij de horens vat, dan zullen ze niet zo niet deugen als ik dat denk. 

Ze zal vast geen literair hoogtepunt zijn, maar voor mij zijn haar gedachten en verhalen een stap uit een ingesnoerd vlammen. Zijn zoals je bent, voelt en denkt, altijd en overal op wat voor gebied  dan ook, zonder schaamte en opgelegde remmingen, puur zijn. Dat kan toch alleen maar stralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *